کاشت مو چیست؟

کاشت مو (Hair Transplantation) یک تکنیک جراحی است که واحدهای فولیکولی مو از نواحی بانک موی فرد  به نواحی طاس منتقل می شود. در واقع، ریشه هایی از موهای بدن فرد که نسبت به ریزش مقاومند به ناحیه طاس انتقال داده می شوند. کاشت مو اغلب برای درمان ریزش مو با الگوی طاسی مردانه استفاده می شود ولی از این روش در بازسازی موی نواحی ابرو، ریش و سبیل استفاده می شود.

انسان زیبایی را دوست دارد و همواره برای رسیدن به زیبایی تلاش می کند. مو یکی از عوامل اصلی زیبایی چهره در انسان هاست که آقایان به دلایل مختلفی که عمده ترین آن مسائل ژنتیکی است موهبت داشتن موی زیبا را در جوانی از دست می دهند که این مشکل ضمن اینکه تاثیر زیادی در کاهش زیبایی چهره برایشان ایجاد می کند، منجر به بالا نشان دادن قابل توجه سن ایشان شده و در پی آن کاهش اعتماد به نفس و … را به دنبال می آورد. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم این مشکل کاملا مرتفع شده و با روش کاشت موی طبیعی، برای همیشه این مشکل حل شده و جه بسا با طراحی زیبا و کاشت طبیعی و پرتراکم، زیبایی چهره به مراتب بهتر از حالت طبیعی قبل از ریزش شده به طوریکه امروزه مراجعان زیادی بدون ریزش مو و صرفا جهت تغییر در طراحی خط رویش خود برای کاشت مراجعه نموده و به زیبایی چهره خود می افزایند.

تاریخچه ای مختصر از کاشت مو

در دهه 1930  برای نخستین بار کاشت مو در ژاپن انجام شد. دکتر اوکودا در سال 1939 از پانچ های کوچک برای انتقال مو از بخش های پوست دارای مو به نقاط طاس استفاده کرد. در سال 1959، دکتر Orentreich ثابت کرد که کاشت مو از یک ناحیه اهداکننده به ناحیه ای که تحت تأثیر طاسی الگوی مردانه قرار دارد رشد می کند و دوام می آورد. او روشی را ابداع کرد که در آن تکه‌های کوچک دایره‌ای پوست طاس برداشته می‌شد و با تکه‌های هم‌اندازه از پوست دارای مو که از ناحیه اهداکننده «ایمن» برداشته شده بود، جایگزین شد. این روش به “پیوند پانچ” یا “پیوند استاندارد” معروف شد و تا اوایل دهه 1990 رایج بود.

در اواخر دهه 1980، تعداد کمی از جراحان از گرافت‌های کوچک‌تر برای ایجاد ظاهری ظریف‌تر استفاده کردند. آنها به جای پانچ کردن گرافت ها، نوارهای پوست را جدا کردند و سپس آنها را به گروه های کوچک 3 تا 8 تایی به نام مینی گرافت تقسیم کردند و مینی گرافت ها را در شکاف هایی که در پوست ایجاد شده بود وارد کردند.

آنها کالبد شکافی میکروسکوپی گرافت ها را برای به دست آوردن گرافت های حاوی واحدهای فولیکولی طبیعی 1، 2، 3 و به ندرت چهار یا پنج تار معرفی کردند که این روش نتایج بسیار طبیعی را به همراه داشت و موهای اهداکننده را حفظ می‌کرد.

روش های کاشت مو به طور مداوم در حال تحقیق و بهبود بوده است و در نهایت، پیشرفت ها در این حوزه به جایی رسیده است که اکنون از متدهای مختلف با کمترین عارضه و بیشترین تراکم برای کاشت مو استفاده می شود. قرن بیست و یکم تنها راه درمان ریزش مو و بازگشت زیبایی طبیعی را کاشت مو می داند. به همین دلیل است

آیا کاشت مو روش مؤثری برای رفع طاسی است؟

کاشت مو موثرترین روش درمان طاسی و بازگرداندن زیبایی به فرد است زیرا این روش نتیجه ای طبیعی دارد و از فولیکول های موی خود فرد استفاده می شود. کاشت مو تنها منحصر به موی سر نیست بلکه از آن برای کاشت ابرو، ریش و سبیل نیز استفاده می شود. داشتن موهایی زیبا و پرپشت، هم برای زنان و هم برای مردان، یکی از فاکتورهای زیبایی است که بر جوان نشان دادن چهره تاثیر بسزایی دارد. بسیاری از افراد به خصوص مردان شاهد ریزش موها و طاسی سر خود هستند که این امر باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود. کاشت مو بهترین راه برای حل این مشکل است. کاشت مو به منظور زیبایی بیشتر، کاهش علائم سالخوردگی و افزایش اعتماد به نفس انجام می شود.

آخرین ویدیوهای کاشت مو

کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟

اگرچه کاشت مو شیوه ای موثر در رفع طاسی است، اما نمی توان از آن برای همه افراد استفاده کرد. این روش برای افرادی که به دلیل تغذیه نامناسب یا کمبود مواد مغذی دچار ریزش مو یا کم پشت شدن موها شده اند، روش مناسبی محسوب نمی شود. کاشت موی طبیعی برای افرادی مناسب است که به دلایل ژنتیکی دچار طاسی شده اند یا موهای آن ها کم پشت و نازک شده است.

افرادی که دارای سطح طاسی زیاد بوده و بانک اهدایی آنها ضعیف است و نمی توان فولیکول مورد نیاز برای کاشت را برداشت کرد، بانوانی که ریزش موی گسترده دارند و تراکم موهای آن ها در کل سر کاهش یافته است، افرادی که دارای کلوئید پوستی (فیبروز) هستند و یا بدن آن ها مستعد ایجاد اسکار کلوئیدی بعد از جراحت است و افرادی که در شرایط خاص درمان هستند (مانند افرادی که تحت شیمی درمانی قرار دارند) و ریزش موهای آن ها ناشی از استفاده از داروهای خاص است، کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند.

انواع روش های کاشت مو

در مراحل انجام کاشت مو فولیکول های مو از ناحیه متراکم به نواحی کم پشت یا طاس انتقال داده می شود که این اقدام به طور عمده با دو روش اصلی  FUTو(FUE)FIT در جهان انجام می شود که تفاوت اصلی این دو روش صرفا در نحوه برداشت مو هست. روش های مختلف دیگری از قبیل  SUT، Micro FIT  و روش ترکیبی FUTو FIT نام برده می شود که برپایه دو روش اصلی نامبرده شده می باشد که در ذیل توضیح داده می شود.

جراحی کاشت موی طبیعی با تکنیک FUT

یکی از روش های قدیمی و بسیار تهاجمی در عمل کاشت مو روش FUT است. این روش با خونریزی زیادی همراه است زیرا در این روش برش ها به صورت نواری است؛ یعنی متخصص برای برداشت فولیکول ها از بانک موی متقاضی نواری به اندازه حدوداً 2 سانتی متر از پوست جدا می کند. سپس ناحیه برش بخیه زده می شود و گرافت های نوار خارج شده از پوست سر زیر میکروسکوپ جدا شده و در ناحیه مورد نظر کاشت می شود. از مزیت این روش می توان کوتاه بودن طول مدت جراحی در یک روز نام برد و معایب آن:

  • این روش تهاجمی است و دوره نقاهت طولانی دارد.
  • بعد از جراحی، جای زخم باقی می ماند.
  • در صورتیکه سطح طاسی زیاد باشد فولیکول های برداشته شده برای پوشش کامل کافی نبوده و کاشت ناقص یا بسیار کم تراکم انجام می شود.

احتمال بروز عفونت و یا التهاب در روش FUT بیش از سایر تکنیک ها است.

با توجه به اینکه با پیشرفت علم و بهبود ابزار کاشت، فرآیند کاشت به روش FIT که در گذشته زمان بر بوده و تا چند روز طول می کشید اکنون به یک روز یا حداکثر دو روز کاهش پیدا کرده است،عملاً مزیت روشFUT  منحصر به فرد نبوده و مزیت خاصی تلقی نمی گردد.

کاشت موی طبیعی با تکنیک  FIT

در کاشت مو به روش FIT یا FUE هیچ برشی روی پوست سر ایجاد نمی شود بلکه گرافت های مورد نیاز به صورت تکی جدا شده و به ناحیه مورد نظر منتقل می شود. این جراحی به دقت زیادی نیاز دارد و به همین دلیل برای کاشت سطح طاسی زیاد احتمال اینکه به 2 روز زمان لازم باشد، زیاد است.

مزایای روش  FIT

  • به دلیل ظرافت جراحی، این عمل بسیار کم‌تهاجمی، بدون درد، خونریزی و بخیه است.
  • به دلیل کم تهاجمی بودن، درد و خونریزی بسیار کمتر از دیگر روش ها است.
  • بعد از جراحی جای زخم باقی نمی ماند.
  • دوره نقاهت بعد از عمل بسیار کوتاه است به طوریکه نیاز به استراحت خاصی بعد از عمل نیست.
  • این روش بسیار است.
  • برداشت و کاشت فولیکول‌ها به کمک سوراخ‌های بسیار کوچک (در حد ۱ میلی‌متر) انجام می‌شود.
  • خطرات روش FIT در حدی نادر هستند که می‌توان گفت این روش کاملاً بی‌خطر است.

 

معایب روش  FIT

  • به دلیل ظرافت بالای این جراحی، احتمال تخریب بانک مو توسط تکنسین کم تجربه وجود دارد (نیاز ضروری برای مراجعه به بهترین مرکز کاشت مو)
  • مدت زمان عمل کاشت مو طولانی تر از سایر روش ها است.
  • به دلیل حساسیت این جراحی، هزینه کاشت مو به روش FIT نسبت به سایر روش ها بیشتر است.

تکنیک Micro FIT بهترین روش کاشت مو

کاشت مو به روش Micro FIT یا MFIT جدیدترین و یکی از بهترین روش‌های کاشت مو است. پایه و اساس این روش همان FIT سنتی است. در MFIT برخی مشکلات و نقایص تکنیک FIT برطرف شده است. در روش Micro FIT از ابزارهای دقیق‌تر و کوچکتری استفاده می‌شود.

روش Micro FIT همانند روش مادر یعنی کاشت مو FIT، از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی یا فولیکولار یونیت استفاده می‌کند. در این تکنیک، برای برداشت و کاشت موها، سوراخ‌هایی بسیار کوچک (بین ۰.۶ تا ۰.۹ میلی‌متر) روی پوست ایجاد شده و فولیکول‌های مو را استخراج کرده یا می‌کارند. خونریزی این سوراخ‌ها خیلی کم بوده و احتمال بروز عوارض جانبی آن هم به کمترین حد ممکن رسیده است. به این ترتیب عوارض جانبی کمتر، دقت بیشتر و نتایج زیباتری حاصل می‌شود.

جراحی کاشت موی طبیعی با تکنیک روش ترکیبی FUTو FIT

همانطور که از نام این روش پیداست، این روش ترکیب روش هایFIT  و FUT با هم طی یک مرحله کاشت است، به طوریکه هم یک نوار از پوست ناحیه بانک مو متقاضی برداشته می شود و هم از روش برداشت تکی FIT  در مجاور ناحیه بخیه شده نیز برای تامین فولیکول های مورد نیاز کاشت بهره گرفته می شود. این روش بعد از عدم موفقیت روش FUT و جبران کمبود فولیکول های مورد نیاز برای کاشت ایجاد شد و به دلیل عدم امکان برداشت موفق FIT  از ناحیه بانک مو به دلیل جراحی انجام شده از مزایای دو روش بی بهره بوده و مجموع معایب دو روش را با خود همراه دارد.

جراحی کاشت موی طبیعی با تکنیک SUT

روش SUT  را می توان همان روش FIT دانست با این تفاوت که میکروموتورهای اتوماتیک جایگزین هولدرهای دستی در روش FIT شده است. در این روش سرعت کاشت مو بیشتر از دیگر روش ها است ولی به جهت حساسیت زیاد کار کردن با دستگاه های اتوماتیک احتمال آسیب دیدن بانک مو بسیار زیاد است که به این جهت محبوبیت زیادی پیدا نکرده و رغبتی بین متقاضیان پیدا نکرده است.

مراقبت های قبل از کاشت

مهم ترین نکات قبل کاشت مو عبارتند از:

  • از 1 هفته قبل از جراحی، مصرف داروهای ضدالتهاب و رقیق کننده خون مانند آسپرین، ویتامین B و ویتامین E را متوقف کنید؛
  • اگر داروی خاصی مصرف می کنید حتمآً در زمان مشاوره پزشک را مطلع کنید؛
  • اگر موهایتان سفید شده است یا رنگ موی روشن دارید، از رنگ های تیره برای پوشاندن موها استفاده کنید تا تارهای مو مشخص شود؛
  • پیش از انجام جراحی حمام کنید و موها را به خوبی با شامپو بشویید.

مراقبت های بعد از کاشت

مراقبت های بعد از کاشت مو را می توان به موارد مهم زیر خلاصه کرد:

  • داروی ضد درد، آنتی بیوتیک ها و داروهای ضدالتهابی که برای کاهش احتمال بروز عفونت و کاهش ورم تجویز شده اند را راس ساعت مصرف کنید؛
  • به مدت 2 هفته باید مراقب باشید تا آسیبی به سرتان وارد نشود زیرا موهای پیوند زده شده حساسیت بالایی دارند؛
  • از انجام فعالیت های سنگین تا بهبود کامل زخم ها خودداری کنید؛
  • برای تقویت موهای پیوند داده شده و تسریع فرآیند رشد استفاده از مکمل های غذایی و شامپو تقویت کننده توصیه می شود.

آخرین پست های اینستاگرام

مقالات کاشت مو

31 شهریور 1402 توسط مهناز قلندری

آیا ورم سر بعد از کاشت مو طبیعی است؟

کاشت مو یک روش زیبایی محبوب است که راه حلی طولانی مدت برای ریزش مو ارائه می دهد. این شامل...

20 شهریور 1402 توسط مهناز قلندری

آیا کاشت مو با استفاده از بانک موی افراد دیگر امکان پذیر است؟

کاشت مو یک راه حل بسیار محبوب برای افرادی است که با ریزش مو یا طاسی مواجه هستند. این یک راه...

31 مرداد 1402 توسط مهناز قلندری

بهترین فصل برای کاشت مو

انتخاب فصل مناسب برای کاشت مو: به حداکثر رساندن نتایج و راحتی ریزش مو یک نگرانی است که...

31 مرداد 1402 توسط مهناز قلندری

مقاله جامع کاشت مو مردان-آنچه در مورد کاشت مو باید بدانید

ریزش مو یک نگرانی رایج است که بخش بزرگی از مردان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. در...

31 مرداد 1402 توسط مهناز قلندری

چه کسانی نمی توانند عمل کاشت مو را انجام دهند؟

روش های کاشت مو به عنوان یک راه حل موثر برای مبارزه با ریزش مو و بازیابی اعتماد به نفس...

31 مرداد 1402 توسط مهناز قلندری

رد کردن دروغ های رایج کاشت مو: جدا کردن واقعیت از داستان

در تلاش برای داشتن موهای،پرتر و افزایش اعتماد به نفس، افراد اغلب به روش های کاشت مو به...

31 مرداد 1402 توسط مهناز قلندری

مقایسه کاشت مو و مزوتراپی مو

هنگامی که با چالش ریزش مو مواجه می شوند، افراد اغلب با گزینه های درمانی مختلفی روبرو می...

19 مرداد 1402 توسط مهناز قلندری

همه چیز در مورد کاشت مو مصنوعی

ریزش مو می تواند یک تجربه ناراحت کننده باشد و نه تنها ظاهر فیزیکی فرد را تحت تاثیر قرار...